Alla inlägg den 17 maj 2008

Av Daniel - 17 maj 2008 02:54

Yes!


Har precis beställt ett gäng böcker att avnjuta under sommaren. Åh, jag älskar känslan att veta att ett gäng riktigt bra och intressanta böcker är på intågande. Det bästa är att det kommer att kännas som att få böckerna gratis, eftersom pengarna jag köpte dem för kommer från vinster av spel och dobbel. Lyckades med mina imponerande skillz dra in 700 spänn, och istället för att spela bort dem tog jag ut dem och köpte böcker för. Ett mycket moget beteende, om jag får säga det själv. Och vettigt, fattig student som man är.


Nåväl, böckerna....sex stycken blev det. Jag undvek alltför tung politisk litteratur, liksom Beat eller Truman Capote, som jag velat kolla upp ett tag. Är det sommar så är det. Istället blev det:


* Två riktigt feta samlingsverk av H.P Lovecraft, därav rubriksättandet. Pulp, mystik, skräck, sci-fi.....


* Ett samlingsverk av Lord Dunsany. Dunsany skrev tydligen väldigt obehagliga sagor, och var tillsammans med Edgar Allan Poe den som inspirerade Lovecraft mest. Lite av en chansning, men friskt vågat osv.


* Struwwelpeter. Åh, den här ser jag fram emot! En kort, obehaglig saga, (jag ser ett mönster) skriven av en tysk för runt 150 år sedan. Handlar om olika barn som inte efterföljer de moraliska krav som samtiden bjöd, och därför går brutala öden till mötes. Som lille Conrad, som suger på tummen och därför får denna avklippt av "The Great Long-Legged Scissor Man" Detta går lite i klinch med att jag ska bli lärare, men det låtsas vi inte om.


* För att komma ifrån alla märkliga och mörka sagor har jag även beställt ännu en bok av husguden och B-skäckisgudfadern Bruce Campbell, mest känd från Evil Dead-filmerna, och  What Were They Thinking?, en bok om TV-världens största misstag någonsin. Som aktiv motståndare till alla töntiga underhållningsprogram (Körslaget - vad fan är detta?), dokussåpor och idiot-TV kanske jag inspireras till att skriva en svenska upplaga....


Som en avslutande passus - Tommy McCook & The Agrovators - varför har jag missat dem innan? Riktigt, riktigt soft ska, lite åt reggae-hållet, som går på repeat här på Sysslomansgatan för stunden. Tydligen var han orginalmedlem i The Skatalites också, vilket är helt logiskt. Good Shit!


Snip Snip!

Ovido - Quiz & Flashcards