Alla inlägg den 30 augusti 2007

Av Daniel - 30 augusti 2007 01:12

Det känns som att bloggandet går i ordentliga vågor....har precis sett en jävligt soft dokumentär, Breakfast with Hunter, om journalisten Hunter S Thompson, och sitter nu och lyssnar på massvis med musik.


Eldkvarn är lika bra(nästan) i nyktert tillstånd. Främst Full för kärleken skull, som kan avnjutas genom länken. Det finns en jämrans massa Eldkvarnskivor att köpa på CDon för 49 spänn styck, men jag ska försöka hålla mig i skinnet.


Lars Demian har precis släppt en ny skiva, Välkommen Hit, och blandar i vanlig ordning politiska slagdängor, rödvinsromantik och sorgsna, sorgsna visor. Allt ackompanjerat av pukor och trumpeter, mandoliner och karnevalmusik. Fördomar och trångsynthet får sig ett par kängor liksom högern, sexturister, poliser som håller varandra om ryggen och kvällsmediernas patetiska exploateringsjournalistik. Bäst är nog uberkäcka Den glade polisaspiranten och sorgsna Vals bagatell. Fast Bättre att vara bög är också skön. Överlag har rödvinsromantiken fått stå tillbaka ett par steg denna gång, till förmån för de politiska sångerna. Vilket gör förra skivan, Sjung hej allihopa en aning bättre, måste jag säga.


Rilo Kiley har oxå tydligen släppt en ny skiva, som jag ska lyssna på nu. Men ett smakprov kan ges: Portions for foxes, superb låt med den nästan ohyggligt coola Jenny Lewis som sångerska. Yes, oh yes!

Ovido - Quiz & Flashcards